Ii pacaleau pe oameni spunandu-le ca strang bani pentru biserica


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din judeţul Neamţ s-au ales cu dosare penale, după ce poliţiştii suceveni i-au prins păcălind oamenii cu diferite sume de bani, spunând că strâng ajutoare financiare pentru biserică.

Potrivit informaţiilor oferite de insp.princ. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava, tinerii au fost sursprinşi de poliţişti miercuri, în jurul prânzului, pe raza satului Moara Nică pretinzând că sunt reprezentanţi ai unei biserici din comuna Răuceşti, judeţul Neamţ, şi încasau suma de 100 lei de la un localnic.

bani

Poliţiştii i-au legitimat pe cai doi, stabilind că este vorba despre doi tineri, unul de 23 de ani şi celălalt de 19 ani, din judeţul Neamţ. În bagajul unuia dintre tineri a fost găsită şi „o delegaţie înregistrată la Parohia din comuna Răuceşti, judeţul Neamţ, din 12.01.2013, din care rezultă că este împuternicit să colecteze ajutoare băneşti pentru parohia în cauză, document care prezintă modificări la numărul de înregistrare şi la datele de identificare ale delegatului şi circa 2 milioane de lei pe care le-au strâns de la patru persoane, înainte de a fi prinşi”.

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că delegaţia a fost falsificată astfel că în cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări faţă de tânărul de 23 de ani sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune şi faţă de celălalt sub aspectul comiterii de complicitate la înşelăciune.


Intră acum și în grupul de