Basilica Minor din Cacica va primi 150.000 de euro din Polonia cu sprijinul deputatului Ghervazen Longher


Intră acum și în grupul de

cacica catedrala

Basilica Minor din Cacica va beneficia în acest an de o sumă consistentă de bani. Fondurile vin din partea statului polon, prin Ministerul Afacerilor Externe şi Voievodatul Podkarpaczie şi se ridică la valoarea de 150.000 de euro.

Demersurile pentru ca aceşti bani să ajungă la Cacica au fost făcute de deputatul Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România şi vin pe fondul legăturilor excelente cu reprezentanţii instituţiilor din Polonia. Suma este alocată pentru anul 2013 şi vizează consolidarea şi conservarea Basilicii Minor din Cacica, mai ales că aceasta este ridicată pe un teren alunecos.

Preotul Romuald Bulai, parohul Basilicii Minor din Cacica, este de părere că această investiţie era absolut obligatorie pentru a stopa degradarea construcţiei. „Mă bucur că domnul deputat Ghervazen Longher a reuşit să găsească înţelegere din partea statului polon şi că aceşti bani vor veni chiar în 2013, pentru că orice întârziere ar fi putut avea consecinţe negative asupra bisericii”, a arătat preotul Romuald Bulai.

Basilica Minor din Cacica a fost construită în 1904, iar în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial a suferit avarii care sunt vizibile şi astăzi.


Intră acum și în grupul de