Barbat de 58 de ani din Scheia, judetul Suceava, atacat de caini in propria-i curte


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din localitatea Şcheia, judeţul Suceava, a ajuns pe patul de spital, după ce miercuri dimineaţă a fost atacat de câini în propria-i curte.

Potrivit afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Ionuţ Epureanu, atacul patropedelor a avut loc, dimineaţă devreme, în jurul orelor 06:30, când omul a ieşit din casă pentru a merge la toaleta aflată în spatele gospodăriei. În momentul în care a ieşit din casă, victima a observat unul din cei doi câini ai vecinului său, de 39 ani, în curtea sa.

ciobanesc caucazian

„Fără a fi provocat, câinele l-a atacat pe bărbat muşcându-l de umărul stâng. Scăpat din dinţii animalului, acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgenţă Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale”, ne-a declarat insp.princ. Ionuţ Epureanu, care a adăugat că vecinul victimei este înregistrat în evidențele Poliției comunale Șcheia ca proprietar a doi câini din rasa „Ciobănesc caucazian”, ce fac parte din categoria a II-a a câinilor periculoși.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că proprietarul animalelor i-a scos din țarc, lăsându-i liberi să alerge în curte fără să-i supravegheze, apoi cei doi câini au sărit peste gardul despărțitor dintre cele două proprietăți. Vecinul victimei nu a fost găsit la domiciliul pentru a fi audiat, dar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiuni de „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”, urmând a se dispune procedural.


Intră acum și în grupul de