Jandarmii suceveni vor stinge si ei becurile in cadrul Campaniei „Ora Pamantului”


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni nu vor rămâne nepăsători în faţa Campaniei intitulate „Ora Pământului” şi se vor alătura sâmbătă, între orele 20:30 – 21:30, acţiunii ce vizează reducerea consumului de energie electrică şi implicit a poluării.

Potrivit Compartimentului de informare publică din cadrul IJJ Suceava, „Jandarmeria Română a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător alături de ONG-uri, diverse instituţii publice sau reprezentanţi ai mass-media iar prin Legea 550 din 2004, privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, al florei şi faunei, în responsabilitatea sa se află şi zonele care au statut de arie naturală protejată, de pe teritoriul României”.

Campania „Ora Pământului” îşi propune, prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-bay, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile. „În acest sens insp.gen. al Jandarmeriei Române, colonel Mircea Olaru, a adresat un apel tuturor jandarmilor, să se alăture campaniei în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva poluării şi a încălzirii globale”, ne-au mai comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de