Alimente si apa pentru pesoanele ramase in zapada pe drumurile din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O serie de alimente şi numeroase stticle cu apă au fost trimise, sâmbătă, persoanelor care aşteaptă în trafic reluarea circulaţiei rutiere pe DN 2, autorităţile sucevene sprând că până cel tarziu in seara de sambătă vor fi redeschise toate drumurile principale din judeţ, .

Prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, a declarat că la ora 14 au fost deschise circulaţie drumurile naţionale DN 29 Suceava până la limita cu judeţul Botoşani şi DN 2 pe sectorul Suceava – Fălticeni, circulaţia desfăşurându-se alternativ, sub îndrumarea echipajelor de la Poliţia rutieră, în timp ce pe DJ 178, în zona Bălăceana- Ilişeşti- Drăgoieşti, se circulă pe un singur fir.

El a mai spus că mai sunt închise patru sectoare de drumuri naţionale şi şapte sectoare de drumuri judeţene.

Astfel, pe DN 17 Suceava -Paltinoasa se lucrează cu utilaje din ambele sensuri şi pentru a fi redeschis cât mai repede, pe DN 2 Grăniceşti –Siret se intervine cu autofreză spre Siret şi se intervine cu utilaje de deszăpezire pe DN 2 K Milişăuţi-Arbore –Solca şi DN 2H Rădăuţi-Gălăneşti.

Totodată, sunt închise drumurile judeţene DJ 291 A Siret- Muşeniţa- Frătăuţii Noi, DJ 209 K Marginea-Volovăţ, DJ 209 J Arbore- Clit, DJ 178 Arbore- Burla, DJ 209 A Mihăileşti- Horodniceni-Brădăţel şi DJ 208 E Forăşti- Dolheştii Mari.

Prefectul de Suceava a menţionat că toate persoanele dializate şi care au avut nevoie de îngrijire medicală au fost preluate şi transportate la unităţile spitaliceşti.

„Toate persoanele dializate şi care au avut nevoie de îngrijire medicală au fost preluate şi transportate la unităţile spitaliceşti. Astăzi o maşină de la Instituţia Prefectului a transportat alimente din partea Iuliul Mall Suceava copiilor cazaţi la Primăria Grăniceşti. De asemenea în acest moment sunt expediate de către Carrefour alimente şi apă, pâine de la SC Mopan şi conserve de la Facos, persoanelor care aşteaptă în trafic în zona Ratoş Dorneşti. Acestea vor fi distribuite de către jandarmi care vor oferi şi ceai cald. Se intervine pe toate drumurile naţionale şi judeţene şi facem eforturi, ca până la lăsarea serii să punem în circulaţie principalele căi de acces din judeţ”, a precizat Florin Sinescu.

La acţiunile de intervenţie au participat un număr de 391 de efective, din care 194 aparţin Ministerului Afacerilor Interne, 197 secţiilor de drumuri naţionale şi judeţene. S-a intervenit în teren cu 143 de mijloace aparţînând MAI şi secţiilor de drumuri.


Intră acum și în grupul de