Licitatia pentru salubrizarea stradala a Sucevei va fi reluata din momentul suspendarii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei Ion Lungu şi-a exprimat, miercuri, încrederea că în această vară, municipiul va avea o firmă care să se ocupe de salubritatea stradală. El a spus, într-o conferinţă de presă, că instanţa a admis cererea făcută de o asociere de firme care a contestat anularea licitaţiei pentru stabilirea firmei de salubrizare stradală în municipiul Suceava.

Edilul-şef a explicat că la această licitaţie, care a fost iniţiată în toamna anului trecut, o firmă a contestat caietul de licitaţii, iar ANRMAP a admis contestaţia şi a obligat Primăria să publice o erată în documentaţia de licitaţie. Ulterior, ANRMAP a solicitat anularea procedurii întrucât timpul de la publicarea eratei până la organizarea licitaţiei era prea scurt. Astfel, municipalitatea a decis să anuleze licitaţia, cu 16 ore înainte de organizarea acesteia şi să reia procedurile.

Un grup de firme care s-a înscris la licitaţie a contestat în instanţă decizia de anulare a procedurilor, iar Curtea de Apel Suceava a admis contestaţia şi a dispus reluarea procedurii din momentul suspendării. „În aceste condiţii licitaţia va continua”, a spus primarul care a precizat că aşteaptă motivarea instanţei pentru a putea pune în aplicare decizia Curţii de Apel.

Primarul Sucevei a mai declarat că este de acord cu opinia premierului Victor Ponta de înfiinţare a unei secţii la tribunale pentru soluţionarea acestor contestaţii la licitaţii. „Tot la instanţă se ajunge până la urmă. Aproape 90 la sută din deciziile CNSC sunt atacate în instanţă”, a mai spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de