Patru focuri de arma pentru prinderea a doi contrabandisti de tigari


Intră acum și în grupul de

contrabandist

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, judeţulSuceava, au observat duminică, în jurul orei 7.00, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, două persoane care se deplasau dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, zona localităţii Vicovu de Sus, transportând mai multe colete voluminoase.

Potrivit Compartimentului de Informare Publică din cadrul STPF Suceava, imediat, la faţa locului, s-a deplasat o echipa operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză. „Cei in cauza nu s-au supus somaţiilor prin voce, încercând sa fuga profitând de terenul împădurit, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, patru focuri de armă, în plan vertical. În urma acţiunii, a fost reţinut un tânăr de 20 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava”, precizează sursa citată.

În zona respectivă, poliţiştii de frontieră au descoperit doua colete  voluminoase ce conţineau 1.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 9.000 lei.

„Faţă de persoana în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale”, mai informează Compartimentul. de Informare Publică din cadrul STPF Suceava


Intră acum și în grupul de