Prefectul Sinescu, interesat de modul cum functioneaza sistemul de rachete antigrindina din Republica Moldova

pompieri republica moldovaPrefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, s-a întâlnit, luni, la sediul Palatului Administrativ, cu o delegaţie formată din ofiţeri ai Serviciului de Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut o scurtă trecere în revistă a activităţilor desfăşurate pe linia monitorizării situaţiilor de urgenţă din judeţul Suceava şi măsurile luate pentru gestionarea lor. S-a făcut referire la dotarea de care dispune Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava şi a fost evidenţiată importanţa comunicării între toate structurile implicate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Sursa citată precizează că prefectul judeţului Suceava  a adus în discuţie faptul că în Republica Moldova există un sistem funcţional de rachete antigrindină implementat încă din anul 1960.

„Instituţia Prefectului judeţului Suceava a solicitat Guvernului României încă de anul trecut fonduri pentru montarea de sisteme anti-grindină care să protejeze judeţul. S-au înregistrat pagube imense produse de ploi şi grindină în cursul verii trecute fiind afectate peste 12.000 de hectare de culturi agricole. Sperăm ca prin prezenţa dumneavoastră aici să putem obţine mai multe informaţii despre funcţionarea acestui sistem. Dorim să ne axăm pe dezvoltarea cooperării cu autorităţile din Republica Moldova, să avem cât mai multe sesiuni de pregătire a lucrătorilor din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă”, a declarat Florin Sinescu.

Delegaţia din Republica Moldova se află pentru o săptămână într-un schimb de experienţă la invitaţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava.

loading...