Acasă Actualitate Doua medalii de argint si doua de bronz pentru sportivii suceveni la...

Doua medalii de argint si doua de bronz pentru sportivii suceveni la natatie


Intră acum și în grupul de

Inotatorii de la CSS 3 Suceava au castigat doua medalii de argint si doua de bronz la Campionatele Nationale de Inot pentru seniori si juniori, desfasurate la Pitesti, in perioada 3-7 aprilie a.c.

Potrivit directorului Directiei Judetene pentru Sport si Tineret (DJST) Suceava, Cezar Moscaliuc, CSS 3 Suceava a participat la aceasta competitie cu o delegatie modesta formata din 5 sportivi: Diana Dungeanu 15 ani (juniori I), Diana Lissov, Andreea Druta si Alexandra Ilies – 13 ani, Teodor Marchitan –  14 ani (juniori II).



 “Chiar daca ceilalti sportivi s-au amuzat de faptul ca Suceava a revenit la Campionatele Nationale de seniori si juniori, dupa o pauza de aproximativ 6 ani, cu o delegatie de copii (juniori II),  dupa ce sportivii nostri s-au calificat, inca din prima zi in finale , si-au schimbat atitudinea. Si calificarea in finale nu a fost intamplatoare, sportivii suceveni reusind sa obtina niste rezultate de exceptie, doua medalii de argint sidoua de bronz la categoria juniori”, a declarat Moscaliuc, precizand ca Diana Dungeanu a obtinut doua medalii de argint in probele de 50 Liber si 50 Fluture ( proba la care a reusit calificarea in prima finala – adica s-a clasat in primii 8 sportivi seniori din tara ) si o medalie de bronz in proba de 100 Liber.

Directorul DJST Suceava a menţionat că stafeta de fete – componenta : Diana Dungeanu, Diana Lissov,  Andreea Druta si Alexandra Ilies  a obtinut o medalie de bronz in proba de 4×200 Liber si un loc 4 si un loc 5 in probele de 4×100 Mixt si 4×100 Liber.

Totodată, Moscaliuc a mai arătat că rezultate excelente au avut si ceilalti sportivi ai delegatiei. Diana Lissov s-a clasat pe pozitia a 4-a in clasamentul junioarelor si pe pozitia a 9-a in clasamentul senioarelor in proba de 200 Bras, Andreea Druta a obtinut locul  6 in proba de 800 Liber si aceeasi pozitie in proba de 400 Liber in clasamentul junioarelor. Ilies Alexandra s-a clasat  pe pozitia a7-a in proba de 100 Spate, iar la proba de 200 Bras, Teodor a reusit sa se califice in finala a 2-a , clasandu-se pe locul 10 .

“Doresc sa amintesc ca doamna Carmen Bunaciu, fosta glorie a inotului romanesc, a oficiat premirea sportivelor in proba de 50 Fluture , ocazie cu care a felicitat-o pe Diana pentru rezultatul extraordinar (calificarea in prima finala si medalia de argint ),  urandu-i acesteia sa aiba o cariera sportiva plina de reusite”, a mai spus Cezar Moscaliuc.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version