Dosar penal pentru vatamare corporala din culpa pentru responsabilul Zoo Radauti


Intră acum și în grupul de

Responsabilul Grădinii Zoologice din Rădăuţi este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă, după ce unul dintre vizitatorii acestui parc a fost rănit de o leoaică.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, marţi, la ora 13.38, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de responsabilul Parcului Zoologic Municipal Rădăuţi, despre faptul că la unitatea pe care o administrează o persoană minoră a fost zgâriată de un leu la piciorul drept.

“În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că  la ora 13.35, minora de 15 ani, elevă la o instituție de învățământ din municipiul Suceava, însoţită de o femeie, de 31 ani, vizitau Parcul Zoologic. Deşi zona cuştilor, unde sunt ţinute animalele sălbatice, este delimitată de aleile de vizită prin bare din fier, postate la o distanţă de 1,20 m faţă de acestea, iar la intrarea în parcul propriu-zis este un afiş de avertizare a vizitatorilor, în ceea ce priveşte siguranţa personală, minora, însoţită de către femeie, a trecut de bună-voie, de barele de protecţie, iar în momentul când s-a apropiat de cuşca unui leu, acesta a prins-o cu labele printre gratii de piciorul ei drept, provocându-i zgârieturi ce necesită circa 12-14 zile de îngrijiri medicale”, arată sursa citată.

  Minora a fost transportată, în primă fază, la Spitalul municipal Rădăuţi cu o ambulanţă, ulterior fiind transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.


Intră acum și în grupul de