Automatele de cafea au fost scoase din scolile sucevene


Intră acum și în grupul de

Până pe data de 4 aprilie a.c., toate unităţile şcolare de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava au luat măsuri de eliminare a automatelor de cafea sau le-au reamplasat în spaţii în care elevii nu au acces, informează Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă.

 Potrivit sursei citate, într-o adresă transmisă de Prefectura Suceava în data de 27 martie a.c. tuturor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică se solicita ca acestea să dispună măsuri urgente pentru interzicerea comercializării băuturilor de tip ceai, cafea, capuccino în incinta unităţilor şcolare de învăţământ preuniversitar, prin eliminarea, după caz, a aparatelor de cafea din localurile acestora.

„Am luat această decizie ţinând cont de prevederile unui ordin al Ministerului Sănătăţii, nr. 1563 din 12 septembrie 2008. Am solicitat un punct de vedere al Ministerului Sănătăţii privind lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi. În răspunsul primit se arăta că în ceea ce priveşte comercializarea băuturilor de tip ceai, cafea sau cappucino în şcoli se aplică prevederile ordinului 1563/2008 potrivit căruia “în incinta şcolilor se va vinde numai apă potabilă sau minerală îmbuteliată, pentru a crea copiilor deprinderea de a o bea”. Toate primăriile din judeţ ne-au adus la cunoştinţă că au fost luate măsuri în ceea ce priveşte eliminarea sau reamplasarea acestor automate din incinta şcolilor. Direcţia de Sănătate Publică, în baza HG nr.857/2011, va monitoriza în permanenţă respectarea comercializării produselor de acest gen în unităţile şcolare”, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava. 


Intră acum și în grupul de