Comisia juridica isi mentine propunerea ca Mirza sa fie sanctionat pentru ca a votat cu doua cartele


Intră acum și în grupul de

MIrza 2

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis miercuri să-şi menţină propunerea ca deputatul PSD Gavril Mîrza să fie sancţionat cu interzicerea participării la lucrările plenului între 1 şi 15 zile, pentru că a votat cu două cartele, a anunţat preşedintele acestui for, Bogdan Ciucă, citat de pesurse.ro.

 „Conform Regulamentului, dacă un parlamentar foloseşte neautorizat dispozitivul de vot al altui parlamentar el trebuie sancţionat cu împiedicarea participării la lucrări pentru o perioadă de 1 până la 15 zile. Noi am trimis punctul de vedere către BP, între timp acesta a luat cunoştinţă şi de decizia Curţii Constituţionale referitoare la Statutul parlamentarilor care a spus că nu ai dreptul să interzici unui parlamentar să participe la lucrări, motiv pentru care ne-a retrimis acest caz”, a declarat Ciucă.

 El a adăugat că în cazul lui Gavril Mîrza Comisia juridică şi-a menţinut punctul de vedere, pentru că textul din Regulamentul Camerei Deputaţilor nu a fost atacat şi este constituţional deocamdată.


Intră acum și în grupul de