Actiune in forta pentru retinerea unor persoane care au atacat cu pietre masinile politistilor de frontiera

Doua autovehicule ale Politiei de Frontiera din cadrul Sectorului P.F. Rădăuţi, care urmăreau doua persoane suspecte de contrabanda aflate intr-un atelaj hipo, au fost atacate cu pietre  de mai mulți localnici din Vicovu de Sus.

Potrivit ofiţerului de relaţii publice din cadrul STPF Suceava, comisar şef de poliţie, Ilie Poroch Seriţan, miercuri noapte, în jurul orei 01.30, o patrulă a poliţiei de frontieră, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat două persoane care se deplasau cu un atelaj hipo, de la frontiera de stat către localitatea Vicovu de Sus, județul Suceava. La faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea celor în cauză, insa persoana care conducea atelajul hipo a refuzat sa oprească si a intrat în curtea unui imobil aflat în apropiere.

“În momentul în care poliţiştii de frontieră s-au apropiat de imobil, din acesta, precum şi din casele învecinate au ieşit mai multe persoane, bărbaţi si femei, care au început să arunce cu pietre în lucrătorii noştri. Totodată, una dintre persoane avea asupra sa şi un topor, cu care amenința polițiștii de frontiera, iar pentru a împiedica deplasarea autovehiculelor Politiei de Frontiera, localnicii si-au pus copiii in fata mașinilor. Unul dintre poliţiştii de frontieră a fost lovit de o piatră, acesta fiind rănit ușor, iar două autoturisme ale instituţiei au fost ușor avariate. Având în vedere situaţia de fapt, lucrătorii noştri au efectuat somaţiile legale prin voce care au fost ignorate de persoanele în cauză. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase, conform legii, 8 focuri de avertisment în plan vertical, conflictul fiind în scurt timp aplanat”, a arătat Ilie Poroch Seriţan, într-un comunicat de presă.

În prezent, se efectuează cercetări fata de persoanele implicate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă, ultraj şi distrugere, la finalizarea acestora urmând ca cei in cauza sa fie prezentați procurorilor, in vederea luării măsurilor legale ce se impun.