Sucevenii au donat peste 800 lei pentru proiectul C.A.S.A. Vezi aici in ce context!


Intră acum și în grupul de

Proiect CASA2Bugetul alocat proiectului C.A.S.A. (Construim, Asistăm Social, Acționăm) derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii – filiala Suceava a crescut cu suma de 815 lei, bani obţinuţi în urma desfăşurării concertului caritabil „Alexandria Acustic”, informează într-un comunicat de presă, Camelia Iordache, preşedintele organizaţiei sucevene.

Potrivit sursei citate, evenimentul a fost organizat de Alexandria Librării, La Fierarie – Talcioc Cultural și blogul Culturesti.ro. „Concertul live special, susținut de Ioan Mateiciuc, Mihai Boicu, Daniela Bejinariu și Trupa ICARUS s-a bucurat de prezența a peste 80 de spectatori care, pe lângă faptul că au participat la un eveniment de calitate, au susținut proiectul C.A.S.A.. Prin donația de 5 lei, făcută la intrare și prin donațiile făcute în timpul spectacolului, bugetul alocat proiectului a crescut cu suma de 815 lei. Salvați Copiii – filiala Suceava mulțumește tuturor, organizatori, artiști, spectatori, susținători și informează că va mai organiza evenimente care să vină în sprijinul proiectului”, a transmis Camelia Iordache.

Proiectul C.A.S.A. s-a născut ca o continuare firească a intervenției organizației, în care familia Pascariu a avut calitatea de beneficiar. Una dintre cauzele marginalizării și excluderii sociale este determinată de condițiile de locuit ale familiei.

În prezent, locuința are o suprafață ce nu depășește 30 mp și este alcătuită din două camere, un hol de intrare și o bucătărie. Locuința este făcută din chirpici şi calaburi și nu asigură nici măcar condițiile minime de locuit: nu este izolată și în pereți sunt fante, soba este artizanală și pune în pericol atât viața celor care locuiesc în casă prin scăpări de monoxid de carbon, cât și casa în sine, prin pericolul de incendiu din cauza izolării defectuoase la nivelul plafonului.

Obiectivul proiectului C.A.S.A. este de a asigura familiei Pascariu un spațiu de locuit sigur și care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. „Ne-am propus ca, prin muncă voluntară, să construim două camere (una pentru băieți), o bucătărie și o baie. Pentru atingerea acestui obiectiv avem nevoie de resurse materiale (materiale de construcții) și financiare care vor fi utilizate pentru construcție.

Până în prezent, pe parcursul anului 2012, am făcut campanie de strângere de fonduri pe pagina de facebook a organizației și prin adresare directă la societăți comerciale. În luna septembrie 2012, pentru proiect s-a strâns suma de 2.900 lei și materiale de construcţii (OSB) donate de către EGGER, Rădăuți.

Deoarece campania nu a avut rezultatele scontate, nu am reușit, așa cum ne-am propus, să facem o căsuță după proiectul realizat de un arhitect – voluntar al organizatiei. De aceea, am hotărât ca să pregătim locuința pentru iarnă, cu resursele materiale și financiare disponibile”, a spus preşedintele Salvaţi Copiii Suceava.

Voluntarii de la ISU Suceava au izolat peretii, acoperișul și tavanul cu vată minerală, OSB și pânză impermeabilă, iar voluntarii de la Salvați Copiii au făcut ca totul să fie mai vesel, pictând pereții interiori și barele de lemn ce fixează pânza impermeabilă.

Cei care doresc să se alăture și să sprijine proiectul, pot obţine informaţii suplimentare de la persoanele de contact – Mircea Petriuc – coordonator proiect şi Lena Ailincă – asistent social, tel: 0230/525.559, e-mail: suceava@salvațicopiii.ro

 


Intră acum și în grupul de