Bunuri de contrabanda de peste 140.000 de lei, confiscate dintr-o locuinta din Granicesti (VIDEO)

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat bunuri în valoare de peste 141.000 lei fără documente legale, în urma unei percheziţii domiciliare la locuinţa unui cetăţean român de pe raza judeţului Suceava. Bunurile au fost confiscate iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Potrivit Serviciului Poliţiei de Frontieră Suceava, în data de 15.04.2013, la nivelul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei s-a declanşat o  acţiune  specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse  accizabile. Astfel, în jurul orei 12.15 poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe comunicaţia E 85, unui microbuz marca Mercedes. Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de poliţiştii de frontieră, continuând deplasarea în mare viteză spre localitatea Grăniceşti, jud. Suceava.

“Lucrătorii noştri au procedat la urmărirea maşinii folosind semnalele luminoase şi acustice, dar la scurt timp, şoferul a intrat cu microbuzul în curtea unui imobil şi a închis porţile, refuzând să dea detalii cu privire la identitatea sa şi la bunurile transportate. Drept urmare, poliţiştii de frontieră, în baza autorizaţiei legale, au efectuat o percheziţie la imobilul respectiv, care aparţine cetăţeanului român Gavril G., de 50 ani, fiind descoperite impresionate cantităţi de bunuri pentru care bărbatul nu a putut prezenta niciun document de provenienţă, astfel: 5.900 kg de zahăr, 3.600 litri lichid cu miros petrolier, 200 pachete cu ţigări de provenienţă  ucraineană, 2.400 bucăţi aparate de  bărbierit,  5.760 bureţi pentru lustruit pantofi, 14.400 recipiente cu soluţie pentru baloane de săpun şi 468 pachete absorbante”, precizează sursa citată.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit proprietarului imobilului, Gavril G., acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, acte ce urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Totodată, întreaga cantitate de bunuri în valoare de peste 141.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar microbuzul marca Mercedes, în valoare de aproximativ 15.000 euro  a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava până la finalizarea cercetărilor, mai menţionează sursa citată.