Cu cat vinde CL Suceava terenul pe care se construieste noua centrala termica (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

ion lungu 1

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că urmează să convoace o şedinţă a Consiliului Local, pentru a aproba vânzarea unei suprafeţe de teren de cinci hectare către compania Adrem Invest, care a concesionat suprafaţa pentru a construi noua centrală termică, investiţie de peste 80 de milioane de euro.

El a arătat că banca austriacă Raiffeisen, care finanţează investiţia, a cerut firmei Adrem Invest, pentru acordarea creditului de 62 de milioane de euro, ca terenul pe care se construieşte centrala să fie în proprietatea firmei. Primarul a precizat că terenul a fost evaluat la 315.467 euro (1,07 milioane de lei), ceea ce reprezintă o valoare mai mare decât preţul pe care îl încasa municipalitatea pentru concesiunea pentru 30 de ani. Lungu a subliniat că pentru realizarea vânzării, Adrem Invest va trebui să prezinte o garanţie de 479.000 de euro şi nu va putea schimba destinaţia terenului.

Primarul şi-a exprimat încredrea că noua centrală termică va fi pusă în funcţiune în toamna acestui an, menţionând că Adrem Invest a achitat deja 20 de milioane de euro reprezentând avansul pentru echipamentele care vor fi montate.

Compania Adrem Invest a început în luna martie lucrările de construcţie la centrala de cogenerare pe bază de biomasă de la Suceava şi a anunţat că aceasta va fi complet funcţională şi operaţională pentru a asigura agent termic începând cu iarna 2013-2014.  Lucrările de construcţie a centralei vor fi realizate de către General Construct, un constructor local cu proiecte în Romania şi Germania, în timp ce furnizorul de echipamente este firma austriacă URBAS.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare. Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.


Intră acum și în grupul de