ANAF a blocat conturile societatii de termoficare Termica SA Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

termica suceava

ANAF a blocat, marţi, conturile societăţii de termoficare Termica SA Suceava, aparţinând CL Suceava, pentru o datorie de un milion de lei la plata contribuţiilor sociale, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a arătat că se aştepta la astfel cazuri, în condiţiile în care firma se confruntă cu grave probleme financiare. „Dacă Termica avea o şansă de supravieţuire mă luptam până la capăt pentru a o menţine în funcţiune”, a spus primarul.

Edilul-şef a arătat, într-o conferinţă de presă, că în scurt timp conturile vor fi deblocate pentru că există banii necesari şi că Termica mai are de încasat 4 milioane de lei prin recuperarea de TVA, dar că societatea are probleme mult mai mari privind plata furnizorilor de cărbune, de gaz natural, dar şi faţă de operatorul de apă. Lungu a făcut apel sucevenilor să achite facturile la încălzire, precizând că dacă în primele luni ale anului încasările lunare au fost de aproximativ 3 milioane de lei, în primele 15 zile din aprilie încasările sunt modeste, de doar 400.000 de lei.

El a spus că de joi se opreşte încălzirea în sistem centralizat, deşi temperaturile exterioare sunt în timpul nopţii sub 10 grade Celsius. „Oamenii nu mai au putere de plată pentru a continua furnizarea căldurii”, a arătat Lungu. El a avertizat că există riscul ca populaţia să nu beneficieze de apă caldă în perioada următoare, dacă nu se achită facturile restante către Termica SA întrucât nu se va putea respecta eşalonarea la plată convenită cu E.On.

Societatea de termoficare Termica SA Suceava va intra în conservare în condiţiile în care din iarna 2013-2014 încălzirea în municipiu va fi asigurată de noua centrală de cogenerare construită de Adrem Invest.

Programul de restructurare propus de AGA din Termica SA prevede disponibilizarea a 330 de angajaţi din cei 569 de salariaţi existenţi, persoanele disponibilizate urmând să beneficieze de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă.

Primăria Suceava s-a angajat să asigure lichidităţile pentru Termica SA atât pentru funcţionarea în continuare cât şi pentru plăţile compensatorii pentru angajaţii ce vor fi disponibilizaţi.


Intră acum și în grupul de