Nechifor a semnat contractul de modernizare a DJ Ilisesti – Ciprian Porumbescu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

nechifor cu contac

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a semnat, miercuri, cu administratorul firmei Transporturi Auto SA Botoşani, Iulian Conţac, care este nepotul lui Constantin Conţac, contractul de execuţie pentru modernizarea unui tronson de 7,85 kilometri ai drumului judeţean DJ 178, între localităţile Ilişeşti-Ciprian Porumbescu, finanţat prin POR.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, valoarea totală iniţială a proiectului este de 34,2 milioane de lei, dar în urma licitaţiei, suma cu care se va executa lucrarea este de 23,1 milioane de lei la care se adaugă TVA de 5,5 milioane de lei.

Nechifor a explicat că lucrările la acest tronson sunt complexe, urmând să fie realizate lucrări de consolidare a terenului, vor fi reabilitate patru poduri şi podeţe sau vor fi construite 14 podeţe transversale şi 13 podeţe la drumuri laterale. El a arătat că deşi data limită pentru finalizarea lucrărilor este în 2015, constructorul şi-a exprimat speranţa că drumul modernizat şi reabilitat va putea fi dat în folosinţă în 2014.

Administratorul Transporturi Auto SA Botoşani, Iulian Conţac, a declarat la rândul său că lucrarea va fi de calitate şi că firma sa nu va dezamăgi autorităţile sucevene. El a menţionat că firma sa a mai executat o lucrare similară finanţată cu fonduri europene Salcea-Roşcani,  are în execuţie un alt drum finanţat cu fonduri europene la Izvoarele Sucevei şi că asigură şi activitatea de întreţinere a drumurilor din judeţ.

Fostul preşedinte al CJ Botoşani, Constantin Conţac şi fiul său, Liviu Conţac, au fost încarceraţi la începutul lunii noiembrie 2012 după ce au fost condamnaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, efectuarea de operaţiuni financiare în stare de incompatibilitate, spălare de bani şi fals în declaraţii.


Intră acum și în grupul de