Focuri de arma la frontiera cu Ucraina si peste 15.000 de pachete cu tigari confiscate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat 15.450 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 140.000 lei, în cadrul a două acţiuni de combatere a traficului ilegal cu ţigări desfăşurate în cursul nopţii de marţi spre miercuri. În ambele acţiuni, persoanele implicate au refuzat să se supună somaţiilor legale, iar într-unul din cazuri poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare.

Potrivit Serviciului Poliţiei de Frontieră Suceava, marţi seară, în jurul orelor 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au depistat, la aproximativ 400 m de frontiera de stat (zona localităţii Straja), mai multe persoane care transportau colete voluminoase. „Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, însă persoanele nu s-au supus somaţiei prin voce, au abandonat coletele şi s-au dispersat  în zonă. La faţa locului lucrătorii noştri au descoperit 13 colete care au fost transportate la sediul  S.P.F. Brodina unde în urma inventarierii s-a stabilit ca este vorba despre cantitatea de 6.500 pachete de ţigări marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană”, precizează sursa citată.

În dimineaţa zilei de miercuri, la orele 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, au executat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au observat un grup de persoane care se deplasa dinspre linia de frontieră către interiorul ţării  transportând mai multe colete voluminoase spre un autoturism de teren.

„Acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, încercând să fugă, profitând de terenul împădurit, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, cinci focuri de armă, în plan vertical. La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit un autoturism de teren  marca Mitsubishi Pajero, iar în interior şi lângă acesta, mai multe colete cu ţigări provenite din contrabandă. În urma inventarierii acestora poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba de 8.950 pachete de ţigări marca Viceroy de provenienţă ucraineană. Din primele verificări a rezultat faptul că una dintre persoanele implicate in activitatea de contrabandă este Dumitru T., de 26 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava. Pe numele acestuia, lucratorii noştri i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat”, arată sursa citată.

Conform Serviciului Poliţiei de Frontieră Suceava, in ambele cazuri, ţigările, în valoare de  aproximativ 145.550 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar în prezent poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acţiunile de contrabandă. Totodată, poliţiştii de frontiera au informat şi autorităţile ucrainene, în vederea efectuării  în comun a  cercetărilor si documentării întregii activităţi infracţionale pentru luarea măsurilor legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de