Constructia magistralei de gaz Campulung – Vatra Dornei ar putea demara in 2013 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 1

Transgaz, care în februarie 2010 a preluat, gratuit, conductele magistrale de transport a gazelor naturale construite prin proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene” s-a angajat să continue lucrările de investiţii prevăzute, proiect care prevedea execuţia magistralelor de gaz natural pe rutele Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei şi Păltinoasa – Rădăuţi. Declaraţia a fost făcută miercuri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, care a arătat, într-o conferinţă de presă, că din corespondenţa purtată cu reprezentanţii Transgaz a înţeles că firma are posibilitatea să facă investiţii în acest an pentru construcţia conductei magistrale dintre Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, cu o lungime de 33 de kilometri.

Şeful administraţiei judeţene a menţionat că va trebui să poarte o discuţie în legătură cu acest subiect şi cu minstrul Economiei, Varujan Vosganian. „Transgaz are banii, dar va trebui şi o decizie la nivel de minister”, a spus Nechifor.

CJ Suceava a transferat, cu titlu gratuit, către Transgaz a 101 kilometri de reţea magistrală de gaze naturale construită în cadrul proiectului  judeţean „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Prin proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene” au fost construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, dar şi o reţea magistrală de gaze naturale pe o lungime de 102 kilometri. Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani.  Deutsche Bank a cesionat în 2011 împrumutul acordat judeţului Suceava către Erste Group Bank.


Intră acum și în grupul de