Presedintele CJ Suceava, increzator ca de Paste numarul turistilor va fi la fel ca anul trecut (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

targ paste 5

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, că autorităţile judeţene şi locale au pregătit diverse programe pentru perioada Sărbătorilor Pascale şi că nu se aşteaptă ca numărul de turişti care vor veni de Paşte în Bucovina să fie în scădere faţă de anul trecut, având în vedere şi minivacanţa din această perioadă.

Totodată, şeful administraţiei judeţene a arătat că şi proprietarii unităţilor de cazare trebuie să fructifice această perioadă pentru a atrage turişti în zonă prin oferte diversificate.

Nechifor a mai spus că după minivacanţa de Paşte vor fi prezentate datele oficiale privind numărul turiştilor care au venit în Bucovina, dar a subliniat că există „o nişă” destul de consistentă de turism „la negru”. „Nu ne aşteptăm însă ca fluxul de turişti să fie mai mic”, a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că autorităţile judeţene derulează un program de reabilitare a drumurilor judeţene, în special cele care fac legăturile cu mănăstirile din judeţ. El a spus că în iarna care a trecut au fost afectate multe drumuri judeţene pe o suprafaţă de 201.500 de mp, pentru repararea cărora CJ Suceava a alocat 14 milioane de lei.

În 2012, aproximativ 22.000 de turişti şi-au petrecut sărbătorile de Paşte în Bucovina, potrivit datelor prezentate la acea vreme de fostul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de