Ambasadorul Macedoniei s-a intalnit cu autoritatile sucevene. Vezi aici cum vor colabora


Intră acum și în grupul de

ambasador macedonia, lungu, nita, sinescu

Prefectul Sucevei Florin Sinescu a primit, vineri, vizita ambasadorului Republicii Macedonia la Bucureşti, Excelenţa Sa dr. Pande Lazarevski, şi a identificat împreună cu acesta posibilitatea unei colaborări instituţionale bilaterale, prin organizarea unui forum economic regional care să faciliteze întâlniri între oamenii de afaceri din zonă şi investitori macedoneni.

La întrunirea care s-a desfăşurat la sediul Palatului Administrativ din municipiul Suceava au luat parte şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă, primarul Sucevei, Ion Lungu, precum şi directorul adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Lucian Gabriel Grigoriu.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, ambasadorul Macedoniei şi-a propus să viziteze fiecare judeţ din România, pentru a stabili legături ce vor reprezenta baza unor colaborări viitoare între cele două state. „Excelenţa Sa a ţinut să evoce legăturile puternice şi similitudinile culturale existente între cele două popoare, care îl fac să considere România o ţară primitoare şi prietenoasă”, a arătat prefectul, care i-a făcut ambasadorului o scurtă prezentare a judeţului Suceava, punând accent pe potenţialul turistic şi principalele oportunităţi de investiţii din judeţul nostru.

Sinescu a mai precizat că în cadrul întâlnirii, ambasadorul Republicii Macedonia în România a prezentat facilităţile investiţionale din Macedonia, referindu-se în mod special la procedura rapidă de obţinere a autorizaţiilor de construire, la impozitul pe venit care este de 10% si la facilităţile acordate potenţialilor investitori.  “Am fost onoraţi de vizita Excelenţei Sale ambasadorul Macedoniei, aflat la prima sa vizită în România. Suntem foarte deschişi la oportunităţile pe care domnia sa ni le-a prezentat în cadul întâlnirii de astăzi şi sunt convins că vom putea stabili în viitorul apropiat domenii în care vom putea colabora. Am dori, ca dincolo de colaborarea administrativă, să găsim și eventuale oportunități care să creeze relații între zone din Macedonia și județul nostru“, a precizat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de