Doua tone de parapeti metalici au fost furati la Calafindesti (jud. Suceava)


Intră acum și în grupul de

Parapeţii de protecţie de pe marginea drumului DJ 209 D din comuna suceveană Calafindeşti spre comuna Bălcăuţi au fost furaţi, sâmbătă, pe o lungime de aproximativ 200 de metri, aceştia fiind demontaţi cu unelte mecanice şi transporaţi cu un autovehicul.

Conform datelor Poliţiei Judeţene Suceava, poliţiştii din Calafindeşti s-au sesizat, sâmbătă, privind furtul parapeţilor de pe marginea DJ 209D.

Aceşti au stabilit că pe o distanță de 200 metri au fost demontate, prin deşurubarea şuruburilor de fixare, un număr de 35 de parapeţi metalici din care au fost furaţi 32 de parapeţi.

Sursa citată menţionează că parapeţii sunt confecţionaţi din tablă zincată, având lungimea de 6 metri fiecare, o lățime de 25 cm şi o greutate de aproximativ 60 kg, ceea ce înseamnă că cei 32 de parapeţi furaţi cântăreau aproximativ 2 tone.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că pentru demontarea parapeţilor, hoţii au folosit unelte mecanice, iar pentru transportarea acestora din locul respectiv a fost utilizat un autovehicul având în vedere dimensiunile mari şi greutatea acestora.

Doi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, care administrează drumul respectiv, au participat la cercetarea la faţa locului şi urmează să stabilească valoarea prejudiciului.

 


Intră acum și în grupul de