Un an de USL = ”creşterea şomajului, creşterea preţurilor, creşterea restanţelor”


Intră acum și în grupul de

”Guvernarea USL nu generează creştere economică, ci doar creşterea preţurilor şi a şomajului” este conlcuzia la care au ajuns democrat/liberalii suceveni la un an de la preluarea guvernării de căre USL. Vicepreședintrele regional al PDL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan, este de părere că situaţia economică din România e total nemulţumitoare și că economia privată a fost împovărată cu impozite şi taxe, fiind astfel blocată şi descurajată să lucreze mai bine şi să creeze noi locuri de muncă.

Ioan Bălan a declarat presei că este evidentă reducerea încasărilor bugetare din impozitul pe profit și că fiscalitatea excesivă nu face altceva decât ca tot mai multe firme să-și reducă activitatea sau să ceară insolvența.

ioan balan 2

”Investiţiile bugetare au fost grav amputate, reducându-se mult şansele unei creşteri economice serioase în 2013 şi 2014. Economia românească merge cu frâna trasă, iar progresele ei – atâtea câte există – au loc în ciuda activităţii guvernului, nu datorită guvernului. Ne-am dori ca previziunile optimiste ale preşedintele Băsescu în raport cu economia să se adeverească. În 11 luni de zile, guvernarea USL ne-a dat însă mai multe motive de pesimism decât de optimism. Semnalele pozitive din economie, revenirea parţială a producţiei industriale sau a exporturilor sunt copleşite azi de o serie de evoluţii negative: creşterea şomajului, creşterea preţurilor, creşterea restanţelor la plata creditelor bancare, scăderea comerţului cu amănuntul, scăderea activităţii în construcţii, stagnarea salariului mediu”, a explicat deputatul Ioan  Bălan.

Vicepreședintele PDL a mai arătat că Guvernul USL s-a dovedit lipsit de soluţii şi de imaginaţie, iar oamenii sunt pe bună dreptate dezamăgiţi de primul an al guvernării USL. ”Diferenţa dintre promisiuni şi fapte e mare şi creşte zi de zi. Protestele sociale din ultimele luni arată că USL începe să plătească preţul propriilor minciuni”, a mai spus deputatul Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de