Elevii suceveni se pregatesc pentru etapa judeteana a concursului „Educatie rutiera – Cupa DHS”


Intră acum și în grupul de

educatie rutieraPalatul Copiilor Suceava în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava organizează miercuri, 24 aprilie 2013, de la ora 14.00, etapa judeţeană a concursului „Educaţie rutieră – Cupa DHS”, concurs cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare, informează într-un comunicat de presă, Biatrice Choleva, directorul Palatului Copiilor Suceava.

Potrivit sursei citate, manifestarea se va face în colaborare cu: Inspectoratul Județean de Poliție – Serviciul Rutier, Asociația „Alecs Group”, Școala de conducători auto „Auto Sette” , Crucea Roșie, Direcţia Judeţeana pentru Tineret şi Sport Suceava, C.S.Fox Deva împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Federaţia Română „Sportul pentru toţi”.

„Scopul acestui concurs este de a promova un mod de viaţă sănătos, de a preveni producerea evenimentelor rutiere în rândul elevilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie, de a verifica gradul de pregătire al elevilor în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ şi a reprezenta trial-uri de selecţie pentru marea performanţă în ciclism”, a spus Choleva.

În document se mai arată că, această competiţie de amploare naţională se va desfăşura în zona cuprinsă între Consiliul Judeţean Suceava şi Biserica Catolică. Acțiunea constă în derularea unor probe cu bicicleta într-un poligon amenajat de către C.S. Fox Deva.

La startul competiției sunt așteptate echipaje din școlile municipiului și județului Suceava, echipajul câștigător având menirea de a reprezenta județul Suceava, la confruntarea națională ce se va desfășura în vară, la Deva.


Intră acum și în grupul de