Mita de 1.000 dolari, refuzata de politisti de frontiera suceveni


Intră acum și în grupul de

mita(1)Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au prins în flagrant două persoane de sex bărbătesc, care au oferit şi remis efectiv suma de 1000 dolari unor poliţişti de frontieră pentru a face un act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv de a nu lua măsurile legale împotriva lor.

Potrivit  Serviciului Poliţiei de Frontieră Suceava, miercuri, în jurul orei 05.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control pe raza localităţii Siret, un microbuz marca Dodge Sprinter condus de Vasyl B., cetăţean ucrainean, în vârstă de 33 ani. În autoturism se mai aflau Vitaliy P. de 37 ani, Liudmila T., de 58 ani, Oleksandr K., de 42 ani şi Oleg L. de 22 ani, toţi cetăţeni ucraineni.

La controlul efectuat asupra microbuzului, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe articole de îmbrăcăminte pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta niciun document de provenienţă. Dată fiind situaţia de fapt, microbuzul precum şi cele 5 persoane au fost conduse la sediul Sectorului PF Rădăuţi în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite, ascunse printre bagajele personale, 262 articole de îmbrăcăminte ce purtau numele unor mărci de renume susceptibile a fi contrafăcute.

Sursa citată precizează că pe timpul efectuării verificărilor numiţii Vasyl B. şi Oleg L. le-au promis poliţiştilor de frontieră care efectuau cercetările o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale împotriva lor, scopul urmărit fiind denaturarea stării de fapt constatată în dosar şi evitarea răspunderii penale.

Poliţiştii de frontieră au adus imediat la cunoştinţa şefilor situaţia de fapt şi au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Lucrătorii D.G.A., sprijiniţi de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au organizat şi desfăşurat acţiunea de prindere în flagrant, care a avut loc în jurul orei 10.00, context  în care Vasyl B. şi Oleg L. au fost depistaţi în timp ce ofereau poliţiştilor de frontieră sume de bani în cuantum de 1.000 dolari, solicitându-le acestora să nu ia măsurile legale ce se impun împotriva lor.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi punerea în circulaţie de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate, mai menţionează sursa citată.


Intră acum și în grupul de