Familie din Sucevita, lasata fara 15.000 de lei, de trei persoane care s-au oferit sa le cumpere pet-urile goale


Intră acum și în grupul de

bani

O femeie din comuna Suceviţa a sesizat Poliţiei faptul că persoane necunoscute i-au sustras suma de 15.000 lei. Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în urma verificărilor efectuate de lucrătorii secției,  a rezultat că locuinţa parţii vătămate este situată în comuna Suceviţa, în zona Poiana Mărului, în vecinătatea D.N. 17 A. Joi dimineaţă, în jurul orei 10.00, femeia, fiind la domiciliu împreună cu soţul ei, au primit vizita a trei persoane care s-au oferit să cumpere de la partea vătămată pet-uri și borcane din sticlă.

 „Partea vătămată a acceptat oferta propusă, stabilind să primească suma de 100 lei pentru un sac în care se aflau pet-uri şi borcane. Una din persoane i-a înmânat o bancnotă de 200 lei părţii vătămate, solicitând acesteia sa îi dea rest, respectiv 100 lei. Partea vătămată, în prezenţa celor trei persoane necunoscute, s-a deplasat în locuinţă, iar dintr-un dulap a scos o geantă în care avea suma de 15.000 lei, a luat două bancnote de 50 lei din sumă, lăsând geanta cu restul de bani şi bancnota de 200 lei primită, pe pat în bucătărie. Revenind în curtea locuinţei, a lăsat uşile de acces deschise şi neasigurate. În curte, a restituit suma de 100 lei uneia dintre persoane, după care s-a deplasat împreună cu soţul în spatele locuinţei, pentru a pune pet-urile în sac. În acest timp, cele trei persoane, profitând de neatenţia părţii vătămate şi a soţului acesteia, au sustras din geantă suma de 14.900 lei cât şi bancnota de 200 lei părăsind curtea locuinţei în grabă”, arată IPJ Suceava, precizând că după un timp, persoana vătămată a revenit în curte şi a observat că cele trei persoane au plecat, moment în care s-a deplasat în casă şi a constatat furtul sumei de bani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi s-au dispus măsuri pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului, mai menţionează sursa citată.

 Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la acest mod de operare a infractorilor care profită de disponibilitatea unor persoane de a cumpăra diverse bunuri de la comis-voiajori sau cu preţ de chilipir, în final căzând victime ale infracţiunilor de înşelăciune sau furt din locuinţă.


Intră acum și în grupul de