Nechifor: „Exista posibilitatea de a crea la Suceava un centru de medicina traditionala chinezeasca” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, care este şi preşedinte al PSD Suceava, a făcut parte, împreună cu secretarul general al PSD, deputatul Andrei Dolineaschi, dintr-o delegaţie a PSD care a efectuat, în perioada 23-29 aprilie, o vizită în China având discuţii la nivel înalt cu reprezentanţi ai Partidului Comunist Chinez, ai Guvernului Republicii Chineze, precum şi cu factorii de decizie ai administraţiilor publice locale. Preşedintele CJ Suceava a menţionat că pentru această vizită nu au fost cheltuiţi bani publici, costurile fiind suportate de organizatori.

Nechifor, a declarat, marţi, la întoarcerea din China, că a discutat cu partenerii chinezi despre dezvoltarea unor parteneriate public-private, între care un centru de medicină tradiţională chinezească la Suceava. El a arătat, pe parcursul vizitei, a remarcat, pe lângă deschiderea „fantastică” a chinezilor pentru România şi o dorinţă a lor de a investi în România.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, discuţiile au vizat şi variante de creare de oportunităţi de parteneriate public-privat, între autorităţi din China şi autorităţi din România şi colaborări între firme dintre cele două ţări. El a spus că a discutat despre posibilitatea de a înfiinţa, în judeţul Suceava, un centru de medicină tradiţională chinezească, la Cacica, unde există şi potenţial balnear, sau la Solca, unde este cel mai ozonat aer din Europa. „Aştept să vedem ce se leagă”, a precizat Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că partea chineză a vorbit şi despre problema schimburilor de turişti, în condiţiile în care anul trecut peste 80 de milioane de turişti chinezi au vizitat diverse destinaţii din afara Chinei. „Am explicat potenţialul turistic al Sucevei şi care sunt sunt punctele de atracţie”, a spus Nechifor. El a mai declarat că a prezentat partenerilor din China şi posibilitatea de a investi în proiectul parcului schiabil din Masivul Călimani sau în proiectul parcului de aventură de la Păltinoasa, precizând că Suceava va avea peste doi ani un aeroport modernizat. Nechifor a adăugat că a avut discuţii exploratorii şi pentru alt tip de investiţii în parcuri industriale sau parcuri hi-tech.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că China este o ţară cu o dezvoltare spectaculoasă şi că ar fi bine ca România să aibă capacitatea să atragă investiţii directe din China. În ceea ce priveşte contactul politic, Nechifor a arătat că s-a reiterat faptul ca PSD e principalul partener al Partidului Comunist din China, iar anul viitor se va sărbători împlinirea a 65 de ani de la recunoaşterea oficială a Republicii Populare Chineze. El a mai declarat că la sfârşitul lunii mai va face parte dintr-o delegaţie, condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ce va face o vizită oficială în Kazahstan.


Intră acum și în grupul de