Sute de politisti si jandarmi mobilizati pentru a asigura ordinea in zilele de Paste


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene se aşteaptă ca în acest an numărul turiştilor care petrec Paştele în Bucovina să fie similar cu cel de anul trecut când au fost 22.000 de turişti.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că principalele trasee de drumuri naţionale şi judeţene care fac legătura cu mănăstirile din judeţ vor fi reparate până vineri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, un număr de 502 poliţişti vor asigura ordinea în zilele de Paşte, în 300 de locaţii din judeţul Suceava. El a mai spus că pe principalele drumuri din judeţ vor acţiona, în fiecare zi, câte 36 de poliţişti rutieri cu 14 vechicule din care zece cu radar.

Conform Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, în noaptea de Înviere, un număr de 130 de jandarmi vor asigura ordinea pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase ce vor fi oficiate la 50 de lăcaşuri de cult din judeţ, printre care şi mănăstirile Dragomirna, Probota, Putna, Voroneţ, Suceviţa, Humor şi Moldoviţa, dar şi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde reprezentanţii mănăstirilor şi protopopiatelor din judeţul Suceava vor primi Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim.

Sursa citată menţionează că la sediul fiecărei structuri de jandarmi din judeţ vor fi constituite echipe de intervenţie, pregătite pentru a interveni prompt.

Totodată, aproximativ 50 de jandarmi montani din localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Vatra Moldoviţei, Dorna Candreni, Broşteni şi Gura Humorului, vor acţiona, în minivacanţă, în perioada 1-6 mai, în zona unităţilor de cazare şi a locurilor de campare din judeţul Suceava, dar şi pe traseele montane pentru îndrumarea şi informarea turiştilor sau pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.

IJJ Suceava menţionează că jandarmii  împreună cu reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu vor verifica şi zonele în care sucevenii obişnuiesc să meargă la picnic.

Sâmbătă seara, pe Aeroportul din Suceava va fi adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim, care urmează să fie împărţită la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava reprezentanţilor protopopiatelor şi mănăstirilor şi care apoi va fi dată credincioşilor în noaptea de Înviere.


Intră acum și în grupul de