Incendiul de padure izbucnit in Joia Mare la Poiana Stampei, lichidat abia in a treia zi de Paste (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Incendiul de pădure izbucnit în Joia Mare în localitatea suceveană Poiana Stampei a fost lichidat abia în a treia zi de Paşte, urmând ca zona să rămână în supraveghere, cel puţin o săptămână.

Potrivit inspectorului şef al ISU Suceava, col. Ion Burlui, proprietarii pădurii, Primăria Prundul Bârgăului şi Ocolul Silvic Privat Tihuţa au obligaţia să asigure supravegherea zonei cel puţin o săptămână şi să anunţe imediat dacă focul reizbucneşte.

incendiu padure poiana stampei

Burlui a menţionat că în zona respectivă este un strat gros de turbă ce conţine materiale organice putrezite şi există posibilitatea reaprinderii. Şeful ISU Suceava a menţionat că de joi până marţi au acţionat în zonă 495 de pompieri şi ziua şi noaptea în condiţii dificile mai ales că în zonă nu sunt surse de apă. Apa este adusă de la o distanţă mare, din pâraie, printr-o linie de furtun foarte lungă, din motopompă în motopompă fiind udat cu apă întregul perimetru afectat de incendiu. Flăcările au afectat 15 hectare de vegetaţie forestieră dintr-un ocol silvic privat din apropierea Rezervaţiei Călimani.

Incendiul a izbucnit joi într-o zonă de exploatare forestieră din comuna suceveană Poiana Stampei, care aparţine Ocolului Silvic Privat Tihuţa – Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, dar pompierii au fost anunţaţi vineri despre acest incendiu.

Cu o săptămână înainte, un alt incendiu a izbucnit în aceeaşi zonă, fiind afectate patru hectare de plantaţie de puieţi şi şase hectare de exploatare forestieră, pentru stingerea focului intervenind peste o sută de persoane.


Intră acum și în grupul de