Elevii Liceului Tehnologic Cajvana au participat la mai multe actiuni de ecologizare in oras


Intră acum și în grupul de

Elevii de la Liceul Tehnologic Cajvana au întreprins la începutul acestei luni o serie de acţiuni de ecologizare în localitatea natală. Potrivit directorului unităţii de învăţământ, prof. Nicolae Robu, în ziua de 1 Mai, aceştia au reuşit să cureţe zona din jurul şcolii, toate străzile din localitate, şi au igienizat mai multe locuri din oraş. “Ecologiştii din Cajvana şi-au propus să schimbe atitudinea întregii comunităţi faţă de natură, informându-i, responsabilizăndu-i sub genericul „Îţi pasă? Implică-te!”. Insoţiţi de cadre didactice, dotaţi cu saci şi mănuşi, şcolarii au întreprins o reuşită acţiune de strângere a gunoaielor de pe drumurile care duc spre locurile denumite ’’Groapa Rusului’’, “Taul Satului”, comuna Arbore, pădurea Codru din vecinătatea oraşului. După două ore de harnicie, s-au adunat peste 60 de saci de deşeuri, care au fost ridicaţi de la punctele de colectare de maşina de salubrizare a Primăriei Cajvana şi transportaţi la groapa de gunoi. Pe lângă acţiunea de ecologizare, elevii au avut parte de mişcare în aer liberşi socializare, încheind ziua în parcul de joacă din Cajvana”, a precizat Robu.

 El a menţionat că la această activitate au participat elevi din clasele zero şi I-IV, însoţiţi de profesorii şi învăţătorii Floarea Carcu, Stefanica Tomescu, Emilian Nutu, Floarea Pitu, Trandafira Solcan, Traian Seserman, Cristina Tomut, Floarea Gurau, Casandra Pitu, Ion Boca, Irina Davidoaia, Adriana Savu, Nicolae Dranca, Mihaela Rezus, Minodora Dranca, Nicolae Taranu, Ecaterina Ciotu şi Lidia Loredana Seserman.

“Îi menționăm pe cei mici în special pentru abnegația și dăruirea lor, dar nu trebuie să-i uităm nici pe cei mari. De altfel, elevii din ciclul gimnazial şi liceal nu au rămas nepăsători, ei alăturându-se celor mici împreună cu domnii profesori diriginţi. De remarcat sunt clasele a-V-a A coordonata de prof. Ionuț Savu, a-V-a B coordonata de prof. Adriana Barbacariu și a-V-a E coordonata de prof. Mirela Solcan , dar și clasa a-VII-a C coordonată de prof. Sanda Oana Robu, care au plantat flori în curtea liceului. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul nemijlocit al Primăriei oraşului Cajvana, reprezentată de dl primar Gheorghe Tomăscu şi al operatorului de salubritate SC MITROFAN S.R.L. din Cajvana, reprezentată de dl Gavril Mitrofan, care a sponsorizat evenimentul. A fost o activitate extra-şcolară cu scop educativ, dar şi în folosul comunităţii, locurile respective rămânând mai curate”, a arătat directorul Liceului Tehnologic Cajvana.

Din partea şcolii, au răspuns de iniţierea, organizarea şi desfăşurarea acţiunii echipa managerială formată din: director, prof. Nicolae Robu, şi directorii adjuncţi, prof. Iulian Ciotu şi Floarea Iacoban.

Astfel de acţiuni de ecologizare au avut loc şi în fiecare zi din săptămâna ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, program desfăşurat în perioada 1-5 aprilie 2013.

 


Intră acum și în grupul de