Tanar din Bogdanesti, in coma la spital, dupa ce a fost batut de patru indivizi din Rasca


Intră acum și în grupul de

ambulanta noaptea

Patru tineri din comuna suceveană Râşca sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor calificat, după ce l-au bătut cu sălbăticie pe un tânăr din comuna Bogdăneşti. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, postul de poliţie Râșca a fost sesizat, în noaptea de duminică spre luni, prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că părții vătămate Ș.Alina, din comuna Bogdănești, i-a fost spart geamul autoturismului de către persoane necunoscute. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în timp ce Ș.Alina se deplasa pe drumul forestier Rîșcuța conducând autoturismul, s-a întâlnit cu un grup de tineri care au spart geamul autoturismului cu o piatră, lovind de asemenea și alte componente ale autoturismului.

La fața locului a fost identificat A.Nicolae, 23 ani, din comuna Bogdănești, care se afla în apropierea drumului forestier, în stare de inconștiență.

Victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul municipal Fălticeni, unde a fost diagnosticat cu: ,,Traumatism cranio cerebral acut închis – comă gradul III, contuzie facială, observație proces expansiv intracranian”, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean Suceava”, arată IPJ Suceava.

Sursa citată precizează că în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit faptul că duminică, A.Nicolae s-a deplasat cu un grup de prieteni în pădurea Ocolului Silvic Râșca, iar în urma unei discuții contradictorii cu unele persoane din anturajul său, a hotărât să se deplaseze pe jos spre domiciliu. „Imediat, Ș.Alina s-a urcat la volanul autoturismului însoțită de fratele victimei, A.Iulian și de C.Constantin și au plecat în căutarea prietenului lor. L-au ajuns pe acesta pe drumul forestier Rîșcuța, la o distanță de circa 600 m spre satul Dumbrăveni, iar în timp ce încercau să-l convingă să urce în autoturism au observat că din sens opus se apropiau mai mulți tineri, care aveau în mână corpuri contondente (pari, pietre, etc.). Aceștia au început să le lovească autoturismul, fapt care a determinat-o pe Ș.Alina să se deplaseze spre satul Dumbrăveni, lăsându-l însă pe A.Nicolae în locul respectiv”, arată IPJ Suceava.

Din verificări a rezultat că autorii agresiunii sunt C.Iulian, de 19 ani, P.Ilie, de 23 ani și fratele său, P.Petruț, 28 ani, toți din comuna Râșca, care au fost identificaţi, conduși și audiaţi la sediul postului de poliţie.

Ulterior, luni, în continuarea cercetărilor privind agresiunea comisă pe raza comunei Râşca în noaptea de duminică spre luni, de către C.Iulian, de 19 ani, P.Ilie, de 23 ani şi P.Petruț, 28 ani, toți din comuna Râșca, victimă fiind A.Nicolae, de 23 ani din comuna Bogdănești, s-a stabilit că la comiterea faptei, a mai participat şi A.Gabriel, de  22 ani din comuna Râşca. „În urma reexaminării medico-legale a victimei, s-a stabilit diagnosticul: ,,traumatism cranio cerebral acut închis – comă gradul III, contuzie facială, observație proces expansiv intracranian, edem subdural”, leziuni care au pus în pericol viaţa victimei, care a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava şi pentru care necesită 70-80 zile de îngrijiri medicale. Cercetările au fost preluate de o echipă operativă din cadrul Serviciului investigaţii criminale, coordonată de un procuror criminalist, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor calificat, faţă de C.Iulian, P.Ilie, P.Petruț şi A.Gabriel. Autorii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, mai menţionează sursa citată.


Intră acum și în grupul de