Trei sute de pompieri şi silvicultori la stingerea unui incendiu de pădure din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

incendiu forestier 3

Un număr impresionant de forțe, nu mai putin de trei sute de pompieri militari şi silvicultori,  au actionat si in cursul zilei de duminică pentru stingerea unui incendiu de pădure din localitatea suceveană Dornişoara care a izbucnit vineri în zona Piciorul Zgârciului şi a afectat o suprafaţă de aproximativ 13 hectare de teren.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Marian Ruscan, incendiul a fost localizat şi se lucra la lichidarea acestuia.

El a arătat că în zonă erau prezenti 260 de pompieri militari, 186 din ISU Suceava, câte 20 din cadrul ISU Neamţ şi ISU Iaşi şi 34 de la ISU Bistriţa, dar şi 40 de lucrători silvici şi voluntari de la SVSU Poiana Stampei.

Incendiul de pădure din Dornişoara a izbucnit, vineri seară, după ce în zonă, săptămâna trecută, a mai fost înregistrat un alt incendiu stins după cinci zile.

 

Şeful ISU Suceava, colonel Ion Burlui, a declarat că intervenţia este dificilă, întrucât focul a cuprins vegetaţie forestieră de la cota 1600, iar autospecialele pot urca doar până la cota 1200.

 

El a precizat că de la cota 1200, toate materialele sunt cărate de pompieri care trebuie să urce o pantă cu înclinaţie de 40 %.


Intră acum și în grupul de