Ministrul Dan Sova: Cel mai prost segment de drum din Romania este intre Botosani si Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministrul delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, a declarat, duminică, la postul de televiziune Pro Tv că cel mai prost segment de drum din România este cel între Botoşani şi Suceava.

Dan-Sova

„Pentru cei care merg în nordul Moldovei, sectorul de drum între Botoşani şi Suceava este cel mai prost sector de drum din România. Nu trebuie să îl ocoliţi, pentru că e o zonă turistică superbă”, a spus Dan Şova.

În urmă cu doi ani, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că vor începe lucrările de reabilitare a drumului naţional DN 29, care face legătura între Suceava şi Botoşani.

Flutur declara la acea vreme că investiţia, în valoare de 21 de milioane de euro, poate demara, întrucât s-a semnat contractul cu firma constructoare „Spedition UMB”.

Ulterior, după ce USL a venit la guvernare, Gheorghe Flutur a cerut guvernanţilor să asigure finanţarea pentru modernizarea acestui drum.

El a acuzat USL că a blocat modernizarea acestui drum între Suceava şi Botoşani pentru care se semnase contractul de execuţie.

Presa din Botoşani susţine însă că firma UMB Spedition a acceptat să lucreze pe datorie, urmând ca sumele să fie achitate începând cu primul semestru al anului viitor.

 

Sursa citată arată că în perioada următoare să fie emisă o Hotărâre de Guvern, prin care constructorul să aibă garanţia că va primi banii.

 

Drumul Botosani-Suceava a depasit perioada in care se putea exploata in siguranta, fapt care duce la provocarea a zeci de accidente anual, unele dintre acestea deosebit de grave.


Intră acum și în grupul de