Elevii suceveni din clasa a XII-a se pregatesc sa sustina a doua simulare a bacalaureatului


Intră acum și în grupul de

Simulare BACÎn jur de 7.000 de elevi din clasele a XII-a, din toate unitățile de stat și particulare din județ, vor susține în intervalul 13-17 mai 2013, cea de-a doua etapă de simulare pentru examenul de bacalaureat.

Aceasta debutează luni cu evaluarea la Limba şi Literatura Română, urmând ca în zilele de 15 şi 17 mai, elevii să susţină testarea la disciplinele Matematică sau Istorie şi materia la alegere în funcţie de specializarea acestora.

Iniţiativa organizării a două simulări pentru examenul de bacalaureat aparţine IŞJ Suceava şi a fost gândită în ideea de a ajuta elevii să-şi aprecieze corect nivelul de cunoştinţe dobândite în cei patru ani de liceu, dar şi pentru a verifica dacă echipamentele (camerele video) instalate în fiecare clasă de examen funcţionează corect.

Examenele vor începe la ora 9.00, elevii având la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele.

Supravegherea elevilor în timpul elaborării lucrării scrise va fi asigurată de cadrele didactice ce au în mod normal ore de curs la clasele la care se organizează simularea, conform orarului unităţii şcolare, dar şi de echipamente video, acolo unde este posibil. Notele obţinute vor fi trecute în catalog.

La finalul evaluărilor, fiecare unitate şcolară va realiza statistici ale rezultatelor obţinute, acestea urmând a fi analizate în cadrul Consiliilor profesorale din şcoli şi fi prezentate părinţilor.

Reamintim că, în luna februarie a acestui an, elevii claselor a XII-a au susţinut prima sesiune a simulărilor examenului de BAC, rezultatele examenului simulat fiind destul de slabe.

 


Intră acum și în grupul de