Acasă Actualitate Incendiul de padure de la Poiana Stampei, lichidat dupa patru zile

Incendiul de padure de la Poiana Stampei, lichidat dupa patru zile


Intră acum și în grupul de

Incendiul de pădure din localitatea suceveană Poiana Stampei a fost lichidat luni, zona rămânând în supraveghere pentru a se evita riscul reaprinderii, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Marian Ruscan.

Incendiul de pădure din Poiana Stampei a izbucnit, vineri seară, în zona Piciorul Zgârciului, la cota 1600, şi a afectat 13 hectare de pădure după ce în zonă, cu o săptămână înainte  a mai fost înregistrat un alt incendiu, ce a afectat 15 hectare şi care a fost stins după cinci zile.



Şeful ISU Suceava, colonel Ion Burlui, declara că intervenţia a fost dificilă, întrucât focul a cuprins vegetaţie forestieră de la cota 1600, iar autospecialele pot urca doar până la cota 1200 de unde toate materialele sunt cărate de pompieri care trebuie să urce o pantă cu înclinaţie de 40 la sută.

Pentru stingerea incendiului au acţionat sute de pompieri din Suceava sprijiniţi de pompieri din Bistriţa Năsăud, Iaşi şi Neamţ, dar şi de peste o sută de silvicultori.

Pompierii din Iaşi şi Neamţ au fost retraşi luni după ce duminică după amiaza incendiul a fost localizat, iar pentru lichidare acţiunea a fost continuată cu peste 200 de pompieri din Suceava şi Bistriţa şi 50 de silvicultori.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version