Intră acum și în grupul de
Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, vineri, că a cerut prefectului judeţului să dispună un control la Casa Judeţeană de Pensii pentru a se stabili de ce a fost necesară sistarea finanţării secţiei de boli profesionale ce aparţine Spitalului Gura Humorului.
Într-o conferinţă de presă, şeful administraţiei judeţene a spus că au apărut disfuncţionalităţi ce au creat tensiuni inutile, după ce Casa Judeţeană de Pensii a sistat finanţarea secţiei de boli profesionale ce funcţionează ca secţie externă a Spitalului Gura Humorului, fiind singura secţie de acest gen din judeţ, iar pacienţilor li s-a transmis că vor trebui să se trateze la o secţie similară din Iaşi.
Preşedintele CJ Suceava consideră că atitudinea directorului Casei Judeţene de Pensii Suceava nu este corespunzătoare, mai ales că oameni ce suferă din cauza locului de muncă pe care l-au avut sunt trimişi să se trateze în alt judeţ. „Am sentimentul că sunt lucruri făcute cu rea intenţie. Această secţie de boli profesionale nu e Spa. Oamenii nu vin aici pentru tratamente de înfrumuseţare, ci pentru că au dificultăţi din cauza locurilor de muncă”, a spus Nechifor.
Pe de altă parte, directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Camelia Chitul, a declarat că de la 1 mai a încetat contractul cu Spitalul din Gura Humorului pentru secţia externă de boli profesionale şi că acesta nu poate fi reluat în condiţiile în care singurul medic specialist de medicina muncii pe care spitalul îl avea s-a pensionat. „Medicul lor de medicina muncii s-a pensionat şi nu putem încheia un nou contract. Când în organigrama spitalului va apărea un medic de medicina muncii vom relua finanţarea”, a spus Chitul care a menţionat că la secţia respectivă sunt angajate doar opt asistente medicale.
Fostul spital de boli profesionale din oraşul sucevean Frasin funcţionează ca secţie externă a Spitalului orăşenesc Gura Humorului, iar activitatea acestuia este finanţată de Ministerul Muncii.
Intră acum și în grupul de