Primariile din judetul Suceava au achitat aproape jumatate din arierate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că printr-un efort financiar susţinut arieratele administraţiilor locale din judeţ vor trebuie reduse considerabil până la 31 mai, când România va transmite FMI scrisoarea privind situaţia arieratelor.

Preşedintele CJ Suceava a spus că dacă la 31 ianuarie, arieratele din judeţ erau de 25,2 milioane de lei, la 30 aprilie, valoarea acestora a scăzut până la 14,2 milioane de lei.

Nechifor a arătat că pe lângă posibilitatea autorităţilor locale de a accesa credite guvernamentale pentru plata arieratelor, va întreprinde demersuri pentru ca fonduri din trimestrul trei al acestui an să fie transferate în trimestrul al doilea pentru ca până la sfârşitul lunii mai să fie achitate marea parte a arieratelor unităţilor administrativ-teritoriale.

El a menţionat că arierate importante au oraşele Gura Humorului şi Liteni şi comunele Adâncata, Dumbrăveni, Iaslovăţ, Mitocul Dragomirnei, Ostra, Panaci, Şcheia, Udeşti, Ulma şi Zvoriştea.

Totodată, Nechifor a spus că prin Programul Naţional de Dezvoltare, judeţul Suceava a primit de la Ministerul Dezvoltării suma de 9,6 milioane de lei pentru continuarea de lucrări şi plata unor arierate pentru lucrări de apă-canal şi pentru drumuri locale.


Intră acum și în grupul de