Zece arme de vânătoare confiscate de la un italian (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un cetăţean italian este cercetat de poliţiştii suceveni pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce acesta a introdus, ilegal, în ţară zece arme de vânătoare dar si munitie.

 

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, armele şi muniţia care se aflau în locuinţa din Drăgoieşti a unui cetăţean italian au fost confiscate.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava au stabilit că în cursul decembrie 2012, italianul, motivând că este deţinător legal de arme de vânătoare în Italia, a introdus ilegal în România cele zece arme şi cartuşe de calibru 12 mm prin intermediul unui alt cetăţean italian, care a transportat armele dezasamblate, într-o geantă mare de voiaj, transportul fiind efectuat cu autocarul prin Punctul de frontieră Borș.

Italianul a declarat, în prezența traducătorului autorizat, că nu ştia legislaţia românească privind regimul armelor și munițiilor, considerând că nu are nevoie de autorizare pe teritoriul României.

 


Intră acum și în grupul de