CAN CAN de Bucsoaia – sau ce nu veti vedea la TV de la Hora BUCOVINEI!


Intră acum și în grupul de

Hora Bucovinei a fost o reusită! Din toate punctele de vedere. Veselia, rachiul, micii ieftini, cașul enorm de scump, zgomotul fanfarelor, bălegarul și fețele transpirate ale participantilor au fost ingredientele principale ale succesului.

 

Dar și prezența fețelor ”scumpe” nu a fost trecută cu vederea. La Bucșoaia în 2013, a fost o adevărată coabitare. PSD+PNL+PDL+independentul Cezar Cioată (ex-PPDD) = distracție.

 

Prima dată cei de la PNL, cu Alexandru Băișanu în frunte, strâns flancat de Marius Zmau (cumătru și președinte al PNL Suceava) și Ovidiu Doroftei (viceprimar liberal al Sucevei, fost prefect și fost director de cabinet al prefectului Băișanu) s-au grupat in fața scenei ca sa îi vadă toată lumea.

 

Grupul de la PSD, coordonat de Cătălin Nechifor, care il avea alaturi pe prefectul Florin Sinescu era alături de oameni.

 

Liberalii s-au ”prins” că nu dă bine să facă notă discordantă și au trecut de partea mulțimii însă tot separat de cei din PSD.

 

Cel mai distractiv a fost momentul cuvântărilor oficiale. MC-ul evenimentului a strigat tare că alaturi de oameni va fi nimeni altul decât IOAN Băișanu. Pe scenă a urcat în schimb Cătălin IOAN Nechifor și Alexandru Ștefan Băișanu. Dacă Nechifor am înțeles de ce a urcat, că e președinte al CJ si CJ era organizator, nu am ințeles de la bun început ce făcea Băișanu acolo. Discursul domniei sale s-a redus la următoarele: Bună ziua oameni buni! Vreau să vă mărturisesc că nu am izmene tradiționale bucovinene, nu am legătură cu evenimentul dar am urcat pe scenă ca să fiu filmat! Petrecere frumoasă! (s-au auzit aplauze furtunoase din zona Zmău-Doroftei-n.n.)

 

(Mi-e milă de ce i se va cere prezentatorului zilele viitoare!)

 

La coborârea de pe scenă a lui Băișanu misterul a fost elucidat. De fapt domnia sa ”s-a dat mare” pentru că în public era Gheorghe Flutur, liderul PDL și Cristian Adomniței, președintele Consiliului Judetean Iași. Vă dați seama ce rușine pe familia liberală suceveană ar fi fost ca Băișanu să fi rămas un simplu spectator.

 

La Stâna SADOVA, denumită generic stâna opoziției, era mare agitație. Foștii guvernanți de la PDL, foști și actuali primari, subprefecți, directori, viceprimari s-au îmbulzit la câte un balmoș. După ce terminau de îngurgitat ieșeau fericiți și se pupau cu cei care dădeau să intre la tura următoare.

Printre manifestanții de la această stână a fost prezent și primarul din Câmpulung Moldovenesc, fostul PDL-ist de frunte al orașului, Mihăiță Negură, actual PNL, care s-a îmbrățișat cordial cu foarte multe personalități democrat-liberale și au împărtășit minute bune amintiri și proiecte. Posibil comune.

 

La Stâna STULPICANI, care oferea la concurență și liniște si umbră mult mai confortabilă, erau lideri ai PSD, și doi ”grei” ai guvernării PDL, Cristian Irimie (ex-secretar de stat in Ministerul Sănătății) și Valerian Solovastru (fost director general al RNP). Semn că borșul de miel și cașul proaspăt de aici a învins tentația balmoșului.

 

Ultima ”atracție” – și cumva palma pe care Cătălin Nechifor a dorit să o dea obrazului liderului PDL, Gheorghe Flutur a fost steagul imens, roșu galben si albastru înfipt pe imașul unde în 2009, fostul președinte al CJ, Flutur Gheorghe, scria cu oi – BUCOVINA, spre încântarea președintelui României, Traian Băsescu care a venit la eveniment cu un elicopter.

Numai că multă lume a observat că atât dimensiunile cât și modul cum erau lipite culorile aduceau mai degrabă cu drapelul celor din CIAD decat cu cel al României. Simpli cârcotași!

Personal aștept ca în 2014, că tot e an electoral și cei de la PNL nu mai trebuie să îi suporte pe cei de la PSD, iar PDL-istii numără clipele până când revin la guvernare să aud și niște împușcături. Că dacă tot e horă!!

 

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de