Politist de frontiera, agresat de un traficant de tigari din Bilca


Intră acum și în grupul de

trafic tigari caruta

Un poliţist de frontieră sucevean a fost agresat, duminică seară, în timp ce încerca să reţină un bărbat din localitatea Bilca, care transporta câteva mii de pachete de ţigări de contrabandă.

Potrivit Serviciului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, duminică seara în jurul orei 21.00, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră a observat o persoană care mergea cu o căruţă dinspre  frontiera de stat spre localitatea Bilca, iar când patrula s-a apropiat, bărbatul a fugit. Poliţiştii l-au somat verbal, dar au fost ignoraţi, iar unul dintre poliţiştii de frontiera a tras două focuri de avertisment.

După o urmărire de aproximativ 200 de metri, bărbatul a fost ajuns de un poliţist de frontieră în dreptul casei părinţilor, însă în momentul reţinerii, bărbatul a devenit recalcitrant şi a început sa-l lovească pe poliţist în faţă şi în torace.

Mai mult, în sprijinul persoanei suspecte, au ieşit din casă şi rudele acestuia, părinţii, cumnatul şi alţi membri ai familiei, care au continuat sa-l agreseze verbal şi fizic pe poliţist.

Poliţistul de frontieră agresat s-a aparat, încercând în continuare să-l imobilizeze pe suspect, timp în care, la fata locului a ajuns şi colegul său de patrula, care i-a somat pe cei în cauză, fiind ignorat, motiv pentru care a tras două focuri de avertisment şi, imediat, conflictul a fost aplanat.

furca atac

Agresorul a intrat în casa părinţilor, de unde a sunat la 112, la serviciul de ambulanţă, fiind ulterior transportat la spital, iar în zonă a ajuns şi o echipă operativă a Poliţiei de frontieră, care l-a transportat pe poliţistul agresat la Spitalul Municipal Rădăuţi.

Atât suspectul, un bărbat în vârstă de 27 de ani, cât şi poliţistul de frontieră, au fost diagnosticaţi cu traumatisme cranio-cerebrale, nefiind necesară spitalizarea acestora.

O echipa a inventariat coletele din căruţă şi a stabilit ca acestea conţin 7.030 pachete ţigări, în valoare de peste 56.000 lei.

În acest caz se fac cercetări faţă de persoanele implicate pentru contrabandă în formă agravantă şi ultraj.


Intră acum și în grupul de