Volum de poezii semnat de doi studenti, lansat pentru a doua oara, la Suceava


Intră acum și în grupul de

image003Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” Suceava a fost in decursul saptamanii trecute gazda celei de-a doua lansări a volumului de poezii “Cuvintele”, semnat de Alexandru Stan şi Florin-Iulian Foca, doi foşti elevi ai Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din municipiu, actualmente studenţi în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Atât prima lansare, care a avut loc în Aula Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, cât şi cea de-a doua, găzduită de biblioteca suceveană, s-au bucurat de o prezenţă numeroasă, formată în majoritate din elevi.

image001“Sunt gândurile noastre, ne aparţin, dar sunt pentru voi! Este o carte pentru suflet”, a spus Florin-Iulian Foca. „Cuvintele” numără 74 de poezii, majoritatea scrise în perioada adolescenţei celor doi autori. Aceştia şi-au dorit ca prima lor carte de poezii să iasă din tiparul obişnuit. Forma atipică de “carte de buzunar”, precum şi structura volumului, formată din trei capitole în care se tratează tema cotidianului, a dragostei şi a morţii, dar şi o raportare la spirit, structură specifică romanelor, sunt punctele forte prin care volumul „Cuvintele” capătă o notă de originalitate.

image002“Nu este nevoie de foarte multă înţelepciune pentru a scrie, trebuie să fim doar puţin atenţi la ce se întâmplă în jurul nostru. Poezia este, cum îmi place mie să spun, o << proză dezbracată >> . De ce? Pentru că citind un roman, la final trebuie să faci acel rezumat. Şi rezumatul este de fapt esenţa acelei cărţi. În ceea ce priveşte poezia nu putem vorbi de rezumat, pentru că poezia este însăşi esenţa!”, a explicat Alexandru Stan.

Mădălina-Maria Huţu, Palatul Copiilor Suceava

 


Intră acum și în grupul de