Incendiu la doua gospodarii din Solca


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari de la Garda de intervenţie Solca au intervenit, sâmbătă seară, pentru lichidarea şi localizarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din oraşul Solca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Bucovina” Suceava, plt.maj.Dan Moroşanu, la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la un adăpost de animale şi la un depozit de furaje de la o gospodărie precum şi la adăpostul de animale de la o gospodărie învecinată, cu pericol de propagare la locuinţe.

„Pompierii militari au reuşit menţinerea incendiului în limitele găsite, stopând extinderea flăcărilor la case. Au ars un depozit de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, acoperişul acestuia pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, o căruţă, o tocătoare de furaje şi o tona de fân, toate acestea fiind de la gospodăria de unde a pornit incendiul”, precizează Moroşanu.

La gospodăria învecinată, incendiul a distrus un perete din lemn de la adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp. „Pentru lichidarea incendiului s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, încadrate cu 9 subofiţeri de la Garda de intervenţie Solca, împreună cu o autospecială de la SVSU Arbore cu 5 pompieri voluntari. În urma primelor cercetări efectuate de pompieri, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Nu s-au înregistrat victime”, menţionează purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de