Tigari de contrabanda de peste 10.000 de lei, descoperite in ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ucraina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în ultimele 24 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control, 9.460 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 10.000 lei. O parte din ţigări erau ascunse în două maşini, în locaşuri special amenajate, mai exact, în podeaua autoturismelor şi în locul roţii de rezervă.

Potrivit agentului principal Ionela Husdup, de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, luni, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, a fost depistat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român G. Ilie de 26 ani din municipiul Suceava, conducând un autoturism marca Mercedes. „Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. În urma acestuia, a fost descoperită ascunsă, în locaşuri special amenajate, mai exact în locul roţii de rezervă şi în podeaua autoturismului, cantitatea de 2.100 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 2.625 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată, autoturismul marca Mercedes, în valoare de 13.500 lei a fost indisponibilizat deoarece avea confecţionate locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor”, a arătat Ionela Husdup.

Tot luni, în jurul orei 20.00, lucrători din cadrul aceluiaşi punct de trecere a frontierei au mai depistat, pe sensul de intrare în România şi un cetăţean ucrainean T. Iaroslav de 30 ani, conducând un microbuz marca Citroen. „În urma unui control amănunţit asupra microbuzului, efectuat de către echipa comună au fost descoperite în podeaua microbuzului, 3.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Şi în acest caz, ţigările în valoare de 4.270 lei au fost ridicate în vederea confiscării, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar microbuzul marca Citroen în valoare de 21500 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, arată agentul principal de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au descoperit, în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Lupcina, 8 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. „Lucrătorii noştri au procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate, totodată fiind informate autoritățile de frontiera ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului. În urma inventarierii coletelor, s-a dovedit că acestea conţin 3.890 pachete de ţigări, marca Viceroy, în valoare de aproximativ 3.900 de lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării”, precizează Ionela Husdup.


Intră acum și în grupul de