„Noaptea muzeelor” a reunit, la Suceava, peste 4.500 de participanti


Intră acum și în grupul de

muzeul de istorieNoaptea muzeelor celebrată în data de 18 mai, cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzeelor, a reunit la Suceava un număr de 4.639 de participanţi.

Potrivit unei statistici realizate de Muzeul Bucovinei, la manifestările desfăşurate la Muzeul de Istorie au fost 1.500 persoane, la Hanul Domnesc – 884, la Muzeul Satului Bucovinean – 855, iar la Muzeul  de Ştiinţele Naturii – 1.400 persoane.

Reamintim că, Noaptea muzeelor a debutat la Muzeul de Ştiinţele Naturii cu un recital susţinut de trupa Artis Band din Suceava (muzică clasică şi jazz cafe). După acest moment, în curtea Hanului Domnesc a avut loc un recital care a fost susţinut de formaţia Trei Parale din Bucureşti (muzică cu iz arhaic). În aceeaşi zi, la Muzeul de Istorie a avut loc un concert susţinut de Mike Godoroja&Blue spirit, iar la Muzeul Satului Bucovinean a avut loc un concert susţinut de îndrăgita trupă suceveană Odyssey (muzică rock). De asemenea, în ziua de 18 mai, vizitarea muzeelor sucevene a fost gratuită.

Noaptea muzeelor reprezintă un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franţa, care s-a aflat la cea de-a IX-a ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM).


Intră acum și în grupul de