Vezi care sunt bancile dispuse sa imprumute Primaria Suceava in vederea finalizarii Centrului Cultural Bucovina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

ardeleanu centrul cultural bucovina

 „Sper să finalizăm lucrările la Centrul Cultural Bucovina în acest an”, a declarat, miercuri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, arătând, într-o conferinţă de presă, că au fost deschise ofertele pentru creditul de 4,6 milioane de lei ce va fi rambursat într-o perioadă de zece ani, necesar Primăriei Suceava pentru finalizarea lucrărilor la Centrul Cultural Bucovina.

Edilul-şef sucevean a arătat că UniCredit Ţiriac Bank a depus o ofertă cu o dobândă de 4 la sută pe an, în timp ce CEC Bank are o ofertă cu dobândă de 5 la sută pe an, dar că la ambele oferte sunt incluse şi comisioane auxiliare, urmând ca în perioada următoare, comisia de licitaţie să stabilească oferta cea mai avantajoasă.

Pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a Centrului Cultural Bucovina este necesară o finanţare de 4,6 milioane de lei, la această investiţie fiind cheltuiţi până în prezent şapte milioane de lei, din care trei milioane de lei din fonduri alocate de Guvern şi patru milioane de lei din fonduri locale.

Centrul Cultural Bucovina se construieşte în zona centrală a municipiului Suceava, prin reamenajarea fostului cinematograf „Modern”. În Centrul Cultural Bucovina, care va avea trei etaje, vor funcţiona o sală de spectacole, teatrul şi Ansamblul „Ciprian Porumbescu”.

După finalizarea investiţiei, Primăria Suceava intenţionează să transfere Consiliului Judeţean Suceava o parte din clădire, urmând ca, în schimb, să primească trei etaje din clădirea în care funcţionează Primăria, dar care se află în patrimoniul CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de