Primarul Lungu a solicitat ANL sa stabileasca preturi diferentiate la locuinte, in functie de zona (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

ANL

Un număr de 200 de apartamente construite prin ANL în municipiul Suceava îndeplinesc condiţiile pentru a fi vândute, însă autorităţile locale nu reuşesc să le vândă din cauză că preţul acestora este mai mare decât cel de pe piaţa liberă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ANL a solicitat autorităţilor locale să vândă cu celeritate locuinţele construite prin ANL pentru finanţarea construcţiei de noi locuinţe prin acest program, dar a explicat că preţul apartamentelor ANL este mai mare decât cel al pieţei şi nimeni nu vrea să le cumpere. „Ne luptăm cu morile de vânt. Preţul locuinţelor ANL e mai mare decât cel de piaţă”, a spus Lungu.

Edilul-şef sucevean a arătat că a solicitat ANL să stabilească preţuri diferenţiate, în funcţie de zonă, în condiţiile în care, în prezent, preţul stabilit este de 408 euro/mp, indiferent dacă locuinţa este în Bucureşti sau într-o comună. „Cei care ar îndeplini condiţiile nu cumpără apartamentele ANL, ci de pe piaţa liberă”, a mai declarat Ion Lungu. El consideră că trebuie reconsiderat preţul cerut în funcţie de zona unde este amplasată locuinţa.


Intră acum și în grupul de