Primarul Lungu a solicitat ANL sa stabileasca preturi diferentiate la locuinte, in functie de zona (VIDEO)

ANL

Un număr de 200 de apartamente construite prin ANL în municipiul Suceava îndeplinesc condiţiile pentru a fi vândute, însă autorităţile locale nu reuşesc să le vândă din cauză că preţul acestora este mai mare decât cel de pe piaţa liberă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ANL a solicitat autorităţilor locale să vândă cu celeritate locuinţele construite prin ANL pentru finanţarea construcţiei de noi locuinţe prin acest program, dar a explicat că preţul apartamentelor ANL este mai mare decât cel al pieţei şi nimeni nu vrea să le cumpere. „Ne luptăm cu morile de vânt. Preţul locuinţelor ANL e mai mare decât cel de piaţă”, a spus Lungu.

Edilul-şef sucevean a arătat că a solicitat ANL să stabilească preţuri diferenţiate, în funcţie de zonă, în condiţiile în care, în prezent, preţul stabilit este de 408 euro/mp, indiferent dacă locuinţa este în Bucureşti sau într-o comună. „Cei care ar îndeplini condiţiile nu cumpără apartamentele ANL, ci de pe piaţa liberă”, a mai declarat Ion Lungu. El consideră că trebuie reconsiderat preţul cerut în funcţie de zona unde este amplasată locuinţa.