Vezi cine a castigat licitatia pentru salubrizarea Sucevei.Rosal vrea sa depuna plangeri penale impotriva comisiei de licitatie

rosal la treaba prin suceava

Licitaţia pentru salubrizarea municipiului Suceava în următorii patru ani, a fost câştigată de o asociere formată din două firme din Suceava şi una din Cluj. Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, în urma deliberărilor comisiei, câştigător al licitaţiei a fost oferta asocierii dintre firmele Diasil Service şi Florconstruct ambele din Suceava alături de firma Brantner din Cluj. Pe al treilea loc a fost plasată oferta firmei Romprest.

Edilul-şef a arătat că, deşi a avut cea mai bună ofertă, firma Rosal, care a asigurat salubritatea în municipiu în ultimii opt ani, a fost descalificată întrucât în certificatul fiscal avea înscrise datorii la bugetul de stat. Primarul a menţionat că decizia comisiei de licitaţie poate fi contestată.

Lungu a precizat că suma ce va fi plătită pentru salubritatea oraşului în următorii patru ani este de aproape 25 de milioane de lei.

Adrian Niculescu, directorul filialei Rosal Suceava, a declarat că firma sa va contesta rezultatul licitaţiei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), arătând că certificatul fiscal al societăţii este în regulă. El a arătat că în 2011 a fost emisă o Ordonanţă de Guvern care permite firmelor ce au datorii la stat, dar şi au de încasat mai mult de la stat, sunt eligibile pentru a participa la licitaţii. Potrivit acestuia, firma Rosal are datorii de 3,3 milioane de lei, dar are de încasat 4 milioane de lei de la Primăria Suceava, arătând că s-a convenit cu municipalitatea suceveană şi o reeşalonare la plată.

Directorul Rosal Suceava a mai spus că din 2011 firma a participat şi la alte licitaţii şi nu au fost probleme legate de certificatul fiscal. Niculescu a adăugat că juriştii Rosal iau în calcul chiar o plângere penală faţă de membrii comisiei de licitaţie, arătând că asocierea declarată câştigătoare ar fi depus două oferte, fapt consemnat în procesul verbal. El şi-a exprimat surprinderea că în cadrul întrebărilor lămuritoare formulate de comisie nu au fost făcute referiri şi la certificatul fiscal.