Vezi cine a castigat licitatia pentru salubrizarea Sucevei.Rosal vrea sa depuna plangeri penale impotriva comisiei de licitatie


Intră acum și în grupul de

rosal la treaba prin suceava

Licitaţia pentru salubrizarea municipiului Suceava în următorii patru ani, a fost câştigată de o asociere formată din două firme din Suceava şi una din Cluj. Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, în urma deliberărilor comisiei, câştigător al licitaţiei a fost oferta asocierii dintre firmele Diasil Service şi Florconstruct ambele din Suceava alături de firma Brantner din Cluj. Pe al treilea loc a fost plasată oferta firmei Romprest.

Edilul-şef a arătat că, deşi a avut cea mai bună ofertă, firma Rosal, care a asigurat salubritatea în municipiu în ultimii opt ani, a fost descalificată întrucât în certificatul fiscal avea înscrise datorii la bugetul de stat. Primarul a menţionat că decizia comisiei de licitaţie poate fi contestată.

Lungu a precizat că suma ce va fi plătită pentru salubritatea oraşului în următorii patru ani este de aproape 25 de milioane de lei.

Adrian Niculescu, directorul filialei Rosal Suceava, a declarat că firma sa va contesta rezultatul licitaţiei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), arătând că certificatul fiscal al societăţii este în regulă. El a arătat că în 2011 a fost emisă o Ordonanţă de Guvern care permite firmelor ce au datorii la stat, dar şi au de încasat mai mult de la stat, sunt eligibile pentru a participa la licitaţii. Potrivit acestuia, firma Rosal are datorii de 3,3 milioane de lei, dar are de încasat 4 milioane de lei de la Primăria Suceava, arătând că s-a convenit cu municipalitatea suceveană şi o reeşalonare la plată.

Directorul Rosal Suceava a mai spus că din 2011 firma a participat şi la alte licitaţii şi nu au fost probleme legate de certificatul fiscal. Niculescu a adăugat că juriştii Rosal iau în calcul chiar o plângere penală faţă de membrii comisiei de licitaţie, arătând că asocierea declarată câştigătoare ar fi depus două oferte, fapt consemnat în procesul verbal. El şi-a exprimat surprinderea că în cadrul întrebărilor lămuritoare formulate de comisie nu au fost făcute referiri şi la certificatul fiscal.


Intră acum și în grupul de