Vezi ce prevede planul de redresare economica a Salinei Cacica


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a participat, luni, la o şedinţă organizată la Sucursala Salina Cacica privind planul de redresare economică a salinei, la care au participat directorul general al Salrom, Aurel Bucur, şi directorii celor şapte sucursale din cadrul Societăţii Naţionale a Sării S.A. – Salrom, precum şi vicepreşedintele CJ Suceava, Alexandru Rădulescu şi deputatul PSD Gavril Mîrza.

florin sinescu

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că declinul Salinei Cacica a început din anul 2005, odată cu creşterea preţului la păcură, pierderea principalilor clienţi şi diminuarea cantităţii de sare produsă, subliniind că a încheiat anul trecut exerciţiul financiar înregistrând pierderi de peste 500 de mii lei. „Salina Cacica este una dintre cele mai vechi exploatări din Europa de sare recristalizată şi este unică prin faptul că galeriile sale au fost săpate de mână, fără nici un utilaj. Este un obiectiv emblematic pentru judeţul nostru”, a spus prefectul, care consideră că trebuie găsite cele mai bune soluţii pentru redresarea situaţiei economico-financiare a salinei.

Sinescu a mai precizat că în urma analizei efectuate în cadrul întâlnirii s-a stabilit ca, obiectiv pe termen lung pentru relansarea economică a Salinei Cacica, realizarea racordului la reţeaua de gaze naturale care va duce la reducerea costurilor de producţie, iar pe termen scurt va fi îmbunătăţită strategia de management şi va fi aplicată o politică de marketing mai agresivă pentru recâştigarea pieţei.


Intră acum și în grupul de