Florea si Pastrav eliberati de Tribunalul Suceava, dar au interdictie de a parasi tara

Proprietarul Hidroterra, Cosmin Păstrăv, şi cel al Florconstruct, Vasile Florea, au fost puşi în libertate, marţi seara, de Tribunalul Suceava, cu interdicţia de a părăsi ţara, în dosarul privind gruparea infracţională organizată care a provocat o evaziune fiscală de 9,8 milioane de euro, ce a fost destructurată de DIICOT Suceava.

În acelaşi dosar este învinuit şi preşedintele CCI Suceava, Sorin Iacob, proprietarul firmei Loial Impex, dar procurorii arată că implicarea acestuia este redusă.

În acest dosar au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă un număr de 30 de persoane implicate în această acţiune de evaziune fiscală, din care în 15 cazuri s-a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

În acest caz, conform anchetatorilor, coordonatorul a fost Marcel Stănescu, alături de Mugurel Stănescu, Ciprian Stănescu şi Galaţian Stănescu care au conceput şi organizat activitatea infracţională ce a constat în emiterea de facturi fiscale fictive, paguba calculată fiind de 9,8 milioane de euro.

Potrivit DIICOT, în urma celor 167 de percheziţii de luni din Bucureşti, Suceava, Botoşani, Bacău, Dâmboviţa, Neamţ, Timiş, Vrancea, Braşov, Mureş, Galaţi, Vâlcea, Ilfov, Iaşi şi Olt, au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, pentru audieri, 92 de suspecţi.

De la imobilele percheziţionate au fost ridicaţi 820.198 de lei, 12.355 de euro, 500 USD, 280 GBP, trei autoturisme de lux, şase ceasuri de lux, 61 de telefoane mobile, 60 de cartele telefonice, un card de memorie, un memory stick, 13 CD-uri, două  laptopuri, şase unităţi de calculator, şase hard-diskuri, un pistol cu gaze, plicuri cu substanţe cu efecte psihotrope, ştampile şi înscrisuri cu valoare probantă.